Notice: Den kalte constructor-metoden for WP_Widget er foreldet siden versjon 4.3.0! Bruk
__construct()
isteden. in /customers/1/e/9/utsia.net/httpd.www/arne/wp-includes/functions.php on line 3457 Notice: Den kalte constructor-metoden for WP_Widget er foreldet siden versjon 4.3.0! Bruk
__construct()
isteden. in /customers/1/e/9/utsia.net/httpd.www/arne/wp-includes/functions.php on line 3457 Straumbotn | Utsia

Sidemeny

Straumbotn

 

Straumbotn er en fjord på Andørja i Ibestad kommune i Troms. Fjorden er 8 km lang og går fra innløpet fra Vågsfjordeni nord, sørøstover til gården med samme namn i botn av fjorden.

Innløpet fra Vågsfjorden er gjennom det smale sundet Straumen, som ligger mellom bygdene Straumen i øst og Åndervåg i vest. Innover i fjorden ligger flere gårdsbruk, hovedsakelig på østsida. Fjorden er omgitt av høye fjell. På østsida ligger Vasskartinden (1140 moh), og på vestsida Åtinden (1108 moh).

Fylkesvei 132 går over Straumen ved innløpet til fjorden i nord. Det går en kommunal vei langs østsida av fjorden. Innløpet til fjorden har begrenset seilingshøyde på grunn av broen. Dybden er bare 2,3 meter ved høyvann på revet innafor broen. Høyeste høyvann i fjorden er på nivå med Vågsfjordens nivå når denne har fellt i 30 minutter. Laveste lavvann er likeså på samme nivå som Vågsfjordens nivå når sistnevnte har flødd i 30 minutter. Fjorden har en egen torskestamme som gyter om forsommeren og veier sjelden mer enn 2 kg. Likeså er det påvist sild full av rogn i juli måned. Ellers finner en normal fauna i fjorden.

Gå til kart

4 kommentarer til Straumbotn

Legg igjen en kommentar